Kaip uždaryti Facebook paskyrą ir išsaugoti duomenis

Per ilgus soc. tinklo naudojimo metus savo profilyje prikaupiame daug nuotraukų ir atsiminimų, kuriuos norisi išsaugoti. Jei kada nuspręsite ištrinti savo paskyrą, vertėtų žinoti, kad visa informacija dings kartu su ja, rašoma „Bitės“ siųstame pranešime žiniasklaidai. „Net 21 proc. tinklą, rodo „Bitės“ užsakymu atliktas tyrimas. Nusprendus palikti soc. tinklą, norimus duomenis saugant rankiniu būdu, užtruksite tikrai daug laiko, todėl soc. Pasak išmaniųjų įrenginių specialisto, norimą informaciją daug patogiau laikyti „Google Photos“ platformoje - iš ten ji niekur nedings net ir pakeitus įrenginį, o tai padaryti galima atlikus keletą nesudėtingų žingsnių.

Tada spustelėkite profilio piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe ir pasirinkite „Nustatymai“ (angl. Settings) . Transfer a copy of your information), spustelkite šalia jos esantį „Peržiūrėti“ (angl. View) ir pasirinkite „Google Photos“. Kitame puslapyje pasirinkite, kokias nuotraukas ir vaizdo įrašus norite perkelti“, - aiškina M. Anot eksperto, atlikus šiuos veiksmus, jums reikės prisijungti prie jūsų „Google“ paskyros - suvesti vartotojo vardą ir slaptažodį. Confirm transfer). Įvykdžius šiuos žingsnius, jūsų failai bus perkelti į „Google“ paskyrą. Norint rasti visas perkeltas nuotraukas ir vaizdo įrašus, jums tereikės atsidaryti pagrindinį „Google“ puslapį, viršutiniame dešiniame kampe spustelti programėlių piktogramą ir susirasti „Photos“ aplikaciją. Ją paspaudus, matysite visas savo perkeltas nuotraukas.

Laikiną paskyros sustabdymą ir visišką ištrynimą

laikinai jį sustabdyti su galimybe susigrąžinti arba visiškai ištrinti. Kiti šio socialinio tinklo naudotojai nebegalės jūsų duomenų rasti pasinaudoję paieška, nes jūsų profilis nebebus rodomas. Tiesa, nedidelė informacijos dalis vis dar gali būti pasiekiama, pvz., žinutės, kurias siuntėte savo draugams.

  1. Norint laikinai sustabdyti paskyrą, pirmiausia reikia paspausti ant savo profilio nuotraukos, esančios dešiniajame viršutiniame kampe (1 pav.).
  2. Pasirinkti privatumo nustatymai ir privatumas (angl. Settings and privacy), tada spustelėkite „Nustatymai“ (angl. 3.
  3. Pasirinkti privatumo nustatymai ir privatumas (angl. Settings and privacy), tada spustelėkite „Nustatymai“ (angl. 4.
  4. Ekrano viršutiniame kairiajame kampe spustelėkite „Paskyrų centras“ (Angl. 5.
  5. Toliau atsivėrusame lange skiltyje „Paskyros nustatymai“ (4 pav.) (Angl. Account Settings) spustelėkite „Asmens informacija“ (Angl. Kiti šio socialinio tinklo naudotojai nebegalės jūsų duomenų rasti pasinaudę paieška, nes jūsų profilis nebebus rodomas. Tiesa, nedidelė informacijos, dalis vis dar gali būti pasiekiama, pbz., žinutės, kurias siuntėte savo draugams.

Norint išjungti paskyrą, pirmiausia reikia paspausti ant savo profilio nuotraukos, esančios dešiniajame viršutiniame kampe (1), ir pasirinkti privatumo nustatymai ir privatumas (angl. Settings and privacy). Sekančiame žingsnyje įvedame savo slaptažodį ir pasirenkame priežastį kodėl stabdome arba triname paskyrą. Paskutinis žingsnis - paskyros išaktyvinimo patvirtinimas. Įsijungę šią nuorodą, matysite štai tokį langą. Jame galėsite perleisti savo sukurtos ar valdomos grupės administratoriaus teises kitiems vartotojams, atsisiųsti visą savo paskyros informaciją ir perkelti visą savo informaciją į kitą soc.

Duomenų atsisiuntimas ir perkėlimas į kitą platformą

Teisingai suvedę slaptažodį, gausite patvirtinimą el. paštu, kad per 14 dienų paskyra bus pašalinta. Bet kiek toli iš tikrųjų siekia šis procesas? Norėdami tai padaryti, spustelėkite savo profilio nuotrauką ir išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Nustatymai ir privatumas“ > „Nustatymai“. Žinoma, jūs tikrai nenorite prarasti atostogų nuotraukų ir žinučių, kai ištrinsite savo paskyrą. Kad to išvengtumėte, rekomenduojame naudotis atsarginės kopijos funkcija ir atsisiųsti visą svarbią mediją bei pokalbius į savo kompiuterį.

Norėdami tai padaryti, pereikite prie savo profilio nuo­trau­kos ir išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Nustatymai ir privatumas“ > „Nustatymai“. Kadangi failo sukūrimas gali užtrukti keletą valandų, kai jis bus paruoštas, gausite el. laišką. Šiame laiške bus pateikta atsisiuntimo nuoroda, kurią galėsite paspausti. Dar kartą įvedę slaptažodį, galėsite atsisiųsti failą. Reikės dar kartą įvesti slaptažodį. Per 30 dienų galėsite vėl aktyvuoti savo paskyrą, tiesiog prisijungę prie jos. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad jūsų žinutės ir pokalbiai su kitais vartotojais liks saugomi jų paskyrose. Bus ištrinti tik jūsų paskyroje saugomi įrašai naujienų sraute, profilis, medijos failai ir pokalbiai. Nuo­trau­kos iš kitų paskyrų, kuriose esate pavaduotas, liks.

https://example.com/images/facebook-data-download.jpg

tags: #kaip #uzdaaryti #fb #profili