Kaip ištrinti profili cvme.lt: žingsnis po žingsnio vadovas

Per ilgus soc. tinklų naudojimo metus savo profilyje prikaupiame daug nuotraukų ir atsiminimų, kuriuos norisi išsaugoti. Jei kada nuspręsite ištrinti savo paskyrą, vertėtų žinoti, kad visa informacija dings kartu su ja, rašoma „Bitės“ siųstame pranešime žiniasklaidai. „Net 21 proc. tinklą rodo „Bitės“ užsakymu atliktas tyrimas. Nusprendus palikti soc. tinklą, norimus duomenis saugant rankiniu būdu, užtruksite tikrai daug laiko, todėl soc. Pasak išmaniųjų įrenginių specialisto, norimą informaciją daug patogiau laikyti „Google Photos“ platformoje - iš ten ji niekur nedings net ir pakeitus įrenginį, o tai padaryti galima atlikus keletą nesudėtingų žingsnių.

Tada spustelėkite profilio piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe ir pasirinkite „Nustatymai“ (angl. Settings). Transfer a copy of your information), spustelkite šalia jos esantį „Peržiūrėti“ (angl. View) ir pasirinkite „Google Photos“. Kitame puslapyje pasirinkite, kokias nuotraukas ir vaizdo įrašus norite perkelti, - aiškina M. Anot eksperto, atlikus šiuos veiksmus, jums reikės prisijungti prie jūsų „Google“ paskyros - suvesti vartotojo vardą ir slaptažodį. Confirm transfer). Įvykdžius šiuos žingsnius, jūsų failai bus perkelti į „Google“ paskyrą. Norint rasti visas perkeltas nuotraukas ir vaizdo įrašus, jums tereikės atsidaryti pagrindinį „Google“ puslapį, viršutiniame dešiniame kampe spustelti programėlių piktogramą ir susirasti „Photos“ aplikaciją. Ją paspaudus, matysite visas savo perkeltas nuotraukas.

Šiandien vis labiau populiarėja sąmoningas atsitraukimas nuo socialinių tinklų, daugiau dėmesio skiriant gyvam bendravimui ir potyriams. Vis tik norintiems šią informacinę „dietą“ išbandyti, gali kilti sunkumų - kai kurių paskyrų, pavyzdžiui, „Instagram“, pačioje programėlėje ištrinti neįmanoma, tad teks keliauti į naršyklėms skirtą puslapį, o norint paslėpti profilį teks giliai naršyti programų nustatymuose.

Kaip palikti ar ištrinti paskyrą

„Augant socialinių tinklų populiarumui vartotojai siekia sužinoti, kaip įstoti į populiariausių socialinių tinklų gerbėjų gretas. Tik retai susimąstoma, kad norint iš jų pasitraukti, tai padaryti nebus taip lengva - dažnai paskyroms galioja deaktyvacijos periodas, painiojamas su tikruoju panaikinimu, o jam reikalingos parinktys neretai paslėptos giliai socialinių tinklų nustatymuose. Norėdami pasitraukti iš šio socialinio tinklo, vartotojai turi du pasirinkimus - paskyrą išjungti arba ją visiškai ištrinti.

„Paskyros išjungimas (angl. Deactivation)“ - tai nėra tas pats, kas paskyros ištrynimas (angl. Deletion) - jei po paskyros išjungimo prie jos prisijungsite įprastu būdu, ji bus akimirksniu atgaivinta, - pasakoja K. Settings. Šalia jos spausti mygtuką „Peržiūrėti“ (angl. „Atsidarę „Išjungimo ir Ištrynimo“ (angl. Deactivation and Deletion) puslapį ekrane matysite lentelę su dviem pasirinkimais - „Deactivate account“ (liet. Išjungti paskyrą) ir „Delete account“ (liet. Ištrinti paskyrą). Priklausomai nuo to, ką norite padaryti, pasirinkite atitinkamą variantą, pažymėdami taškiuką pasirinkimo kairėje. Tuomet spauskite patvirtinimo mygtuką ir sekite instrukcijas ekrane. Paskyros ištrynimas užtruks apie keletą dienų. Per jas bet kada galėsite nutraukti šį procesą - tereikės prisijungti prie savo paskyros ir ja galėsite toliau sėkmingai naudotis“, - sako K.

Tiesa, paskyros ištrinti mobiliojoje programėlėje nepavyks - čia galėsite ją tik paslėpti. Norintys pailsėti nuo akinančių grožybių ir pavydą keliančių gyvenimo akimirkų „Instagram“ socialiniame tinkle ištrinti paskyrą taip pat gali nesudėtingai. „Paskyrą galima ne tik ištrinti, bet ir trumpam išjungti - paslėpti jūsų profilį, nuotraukas, komentarus ir laikus (liet. patiktukus, „Patinka“ paspaudimus). Vis tik tai padaryti taip pat galėsite tik kompiuteryje. Paspaudę ant savo nuotraukos, esančios viršutiniame dešiniajame kampe, pateksite į savo paskyrą. Čia spauskite mygtuką „Edit Profile“. Atsidariusio puslapio apačioje spauskite „Temporarily disable my account“, - aiškina K. Tuomet viršutiniame dešiniajame kampe spauskite tris taškus, o atsidariusiame meniu, pirmąją parinktį, pavadinimu „Manage my account“. Tuomet ekrano apačioje spauskite „Delete account“ - ekrane iššoks keletą jūsų sprendimą patvirtinti prašančių lentelių. Patvirtinę, kad norite ištrinti savo paskyrą, jos akimirksniu neteksite“, - sako K.

Tada, tiksliai įgyvendinus šiuos veiksmus, čia suvedę savo paskyros pavadinimą ir slaptažodį, ją 30-iai dienų išjungsite. Jei per šį laiką prie paskyros neprisijungsite, ji bus ištrinta“, - sako K. Tiesa, čia paskyras turi tiek kai kurie lietuvių politikai, diplomatai, tiek kiti žinomi žmonės, tačiau reikšmingos įtakos socialinio tinklo populiarumui tai neturi. Pasirinkę „Account“ skirtuką atsidariusio meniu apačioje rasite mygtuką „Deactivate your account“. Paspaudę jį, būsite paprašyti suvesti savo slaptažodį - kai tai padarysite, jūsų paskyra bus deaktyvuota. Paspaudę ją, turėsite suvesti slaptažodį - tuomet galėsite atsisiųsti visą informaciją. Tai taip pat galėsite padaryti tiek naršyklėje, tiek telefono programėlėje“, - pasakoja „Bitės Profas“ K. Būsite paklausti, kodėl norite palikti socialinį tinklą ir kelių mygtukų paspaudimu tai galėsite sėkmingai padaryti“, - teigia K.

daugiau informacijos apie socialinius tinklus visuomet galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. laikinai jį sustabdyti su galimybe susigrąžinti arba visiškai ištrinti. Kiti šio socialinio tinklo naudotojai nebegalės jūsų duomenų rasti pasinaudoję paieška, nes jūsų profilis nebebus rodomas. Tiesa, nedidelė informacijos dalis vis dar gali būti pasiekiama, pvz., žinutės, kurias siuntėte savo draugams.

Trumpas kelių žingsnių vadovas išjungti ar ištrinti paskyrą

  1. 1) Norėdami laikinai sustabdyti paskyrą, pirmiausia reikia paspausti ant savo profilio nuotraukos, esančios dešiniajame viršutiniame kampe (1 pav.).
  2. 2) Pasirinkti privatumo nustatymus ir privatumas (angl. Settings and privacy), tada spustelėkite „Nustatymai“ (angl. Settings).
  3. 3) Pasirinkti privatumo nustatymus ir privatumas (angl. Settings and privacy), tada spustelėkite „Nustatymai“ (angl. Settings).
  4. 4) Ekrano viršutiniame kairiajame kampe spustelėkite „Paskyrų centras“ (Angl. Account Center).
  5. 5) Toliau atsivėrusio lange skiltyje „Paskyros nustatymai“ (Angl. Account Settings) spustelėkite „Asmens informacija“ (Angl. Personal information) - čia rasite galimybę laikinai sustabdyti arba ištrinti paskyrą.

Norėdami atlikti galutinį veiksmą, laikykitės instrukcijų ekrane. Paskyros ištrynimas gali užtrukti kelias dienas, o per šį laikotarpį galite ją bet kada nutraukti - prisijungus prie paskyros ji bus atgaivinta.

Infografika: kaip atsisiųsti duomenis ir perkelti į Google Photos

Jei jūs norite išsaugoti visą turinį prieš ištrinant paskyrą, rekomenduojame naudotis atsargine kopija. Kad ją sukurti, pereikite prie savo profilio nuostruko ir išskleidžiamajame meniu pasirinkite „Nustatymai ir privatumas“ > „Nustatymai“. Kadangi failo kūrimas gali užtrukti keletą valandų, gausite el. laišką, kuriame bus nuoroda atsisiuntimui. Dar kartą įvedę slaptažodį, galėsite atsiųsti gedaujamą failą. Po to įkėlus į Google Photos, galite rasti visas perkeltas nuotraukas per Google pagrindinį puslapį.

Šio straipsnio tikslas - suteikti aiškų ir praktinį planą, kaip saugoti svarbiausią turinį ir tuo pačiu teisingai atsisveikinti su profiliais įvairiose platformose. Išmaniųjų technologijų ekspertai visada gali padėti nemokamai Bitės salonuose ar internetu.

Kaip atsisiųsti VISAS „GOOGLE“ NUOTRAUKAS vos keliais paspaudimais. Išsaugokite savo prisiminimus!

Duomenų apsaugos ir perėjimo į Google Photos privalumai

Perkelus nuotraukas ir vaizdo įrašus į Google Photos, jie niekur neišnyksta net ir keičiant įrenginį ar platformą. Tai suteikia patogų ir nuolat galimą prieigą prie prisiminimų. Taip pat, kai paskyra bus ištrinta ar laikinai išjungta, dalis informacijos vis dar gali likti publikuotose vietose - pvz., žinutėse draugams, todėl svarbu atlikti atsargines kopijas iš anksto.

Veiksmų pavyzdys Svarbi pastaba
Perkelti nuotraukas į Google Photos Reikalauja prisijungimo prie Google paskyros
Išjungti paskyrą Paskyra gali būti atgaivinta prisijungus
Ištrinti paskyrą Procesas trunka kelias dienas; priešinga veiksmui - gali būti atšauktas laikotarpiu

tags: #kaip #istrinti #profili #cvme.lt