Kaip sužinoti, kas žiūri tavo Facebook profilį: realūs ir mitai apie privatumo nustatymus

Sąmokslo teorijų apstu, todėl čia yra keletas dažniausiai pasitaikančių būdų sužinoti, kas žiūri jūsų profilį. Nors kai kuriose vietose skelbiama, kad galima matyti lankytojus, realybė dažnai skiriasi. Nusileidžiame į detales, kurios padeda suprasti privatumo valdymą ir apsaugoti savo turinį socialiniuose tinkluose.

Privatumo nustatymai ir kaip juos keisti

Galite pakeisti privatumo nustatymus, kad nepažįstami žmonės nematytų jūsų įrašų, tačiau tai neleis jums su jais bendrauti. Taip pat galite neleisti jiems pridėti jus kaip draugą, peržiūrėti jūsų įrašus ar pradėti pokalbį. Blokavimas netaikomas žaidimams, kuriuos bendrinate su kitais. Taip pat galite užblokuoti konkrečius draugus. Tai gali neleisti šlamšto siuntėjams ir sukčiams matyti jūsų bendrinamo turinio. Šie būdai nėra tokie veiksmingi, kaip blokuoti visus, tačiau abu galimi.

Mažiausias reklamos biudžetas yra apie 200 eurų per mėnesį. Biudžetas priklauso nuo reklamuojamo produkto ar paslaugos. Dažniausiai mažas biudžetas gali būti efektyvus, jei konkurencija nišoje yra maža. Reklama negali būti visiškai neveiksminga. Nes nors vyresnio amžiaus žmonės kasdieniniame gyvenime ne visada naudojasi kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu.

Nustatykite, kas mato jūsų įrašus:

  • Skyriuje „Privatumas“ rasite punktą „Kas galės matyti jūsų įrašus ateityje?“ Čia galite pasirinkti, kas matys jūsų naujus įrašus - draugai, draugų draugai, tik jūs, vartotojų sąrašas arba visi interneto vartotojai. Šis nustatymas neturi įtakos jau paskelbtiems įrašams.
  • Taip pat galite keisti privatumo nustatymus kiekvienam naujam įrašui atskirai po įrašo kūrimo lango.
  • Skyriuje „Chronologija ir žymės“ galite nustatyti, kas mato įrašus, kuriuose esate pažymėtas, ir įjungti tokių įrašų peržiūros funkciją prieš jiems pasirodant jūsų chronologijoje.
  • Skyriuje „Blokuoti“ galite pridėti vartotojus į sąrašą „Riboti“ arba visiškai užblokuoti asmenį. Jie matys tik tas jūsų publikacijas, kurios yra prieinamos „Visiems“ arba kuriose jie yra pažymėti, bet negalės matyti tik draugams skirtų įrašų.
  • Vartotojų blokavimas gali turėti įtakos, kaip matoma jūsų nuotraukų auditorija, priklausomai nuo nuotraukos autoriaus nustatymų.

„Žiūrėti kaip“ funkcija ir jos ribotumas

Norėdami pamatyti, ką kiti žmonės skelbia jūsų puslapyje, spustelėkite parinktį „Peržiūrėti kaip“. Parinktis Žiūrėti kaip galima ir jūsų draugams. Tačiau šis metodas nėra patikimas rodiklis, nes dažnai neegzistuoja mechanizmas, leidžiantis tiksliai parodyti visus lankytojus. Daugelis apgaulės priemonių teigia atlikti tą patį, bet realiai jos dažnai yra pavojingos arba neteisėtos.

Infografika: Privatumo nustatymų kelias Facebook

Ką galima patikrinti apie savo istorijas ir įrašus

Įvedę bet kurį iš svarbiausių elementų, paspauskite krumpliaračio piktogramą, kad jį pasiektumėte. Žr. blokuoti vartotojus arba pranešti apie įtartinus profilius. Šios funkcijos ne tik padidina jūsų privatumą, bet ir suteikia tikslų vaizdą apie tai, kas aktyviai dalyvauja jūsų tinkle, ir padeda efektyviau bendrauti su savo auditorija.

Skaitmeniniame amžiuje socialinė žiniasklaida tapo neatsiejama milijonų žmonių kasdienio gyvenimo dalimi. Šiame straipsnyje sužinosite ne tik konkrečius veiksmus, kaip atpažinti žmones, kurie matė jūsų svarbiausius dalykus, bet ir kaip nustatyti privatumo šių įrašų, ką daryti, jei nenorite, kad tam tikri vartotojai matytų jūsų turinį, ir patarimų, kaip kuo geriau išnaudoti šią funkciją. Absoliutus iškilumas. Nuotraukos ir istorijos leidžia mums atverti langą į pasaulį ir pakviesti kitus tapti mūsų skaitmeninio gyvenimo dalimi.

Ką daryti, jei sutikote netikras informacijos šaltinius

Nors kai kurios programėlės teigia, kad parodo, kas peržiūrėjo jūsų profilį, dažnai tai nėra tiesa. Vietoj to, tai leidžia tik žmonėms, kurie yra jūsų draugai, matyti informaciją, kurią su jais bendrinate. Turėtumėte vengti šių gudrybių, nes jie gali sugadinti kompiuterį. Internete vis dar galima rasti seną patarimą: atsidarius profilio puslapio kodą galima rasti identifikatorių sąrašą, kuris esą parodo, kas lankėsi jūsų profilyje. Net jei matote tam tikrus ID ar techninius žymenis, nėra aiškaus būdo įrodyti, kad jie reiškia „profilio lankytojus“.

Grafikas: ką rodo privatumo nustatymai

Istorijų privatumas ir kas mato jūsų paskalbas

Gali būti, kad kas nors seka jūsų istorijas. Norėdami patikrinti, kas žiūrėjo jūsų istoriją, atsidarykite savo istoriją ir peržiūros lange suraskite žiūrovų sąrašą. Jei norite, kad istorijas matytų tik dalis žmonių, verta peržiūrėti privatumo nustatymus istorijų skiltyje. Taip pat galite naudoti Istorijų archyvą, norėdami peržiūrėti visų savo istorijų istoriją.

Norėdami konfigūruoti, kas gali matyti būsimas istorijas, galite tai padaryti iš skyriaus Istorijos privatumas, kur galėsite apriboti auditoriją arba pasirinkti konkrečius kontaktus. Įvedę bet kurį iš svarbiausių elementų, paspauskite krumpliaračio piktogramą, kad jį pasiektumėte. Žr. blokuoti vartotojus arba pranešti apie įtartinus profilius.

Apibendrinimas dėl sąmoningumo ir atsargumo

Šios funkcijos ne tik padidina jūsų privatumą, bet ir suteikia tikslų vaizdą apie tai, kas aktyviai dalyvauja jūsų tinkle, ir padeda efektyviau bendrauti su savo auditorija. Natūralu norėti sužinoti, kas matė mūsų nuotraukas, ypač kai jais dalijamės gerai matomuose skyriuose, pavyzdžiui, svarbiausiose istorijose. Be to, amžiuje, kai viešas ir privatus poveikis lengvai susipina per internetą, labai svarbu išmokti valdyti, kokį turinį ir su kuo bendrinate.

tags: #facebook #kas #ziurejo #profili